top of page

Denizlerimiz daha fazla plastiği kaldıramaz

Akdeniz’den alınan derin deniz örneklerinin yüzde 92,8’inde plastik saptandı. Akdeniz Havzası'nda 4 metrekareye 1 plastik atık düÅŸüyor. Sorunun en büyük kısmını da 2 dakika kullanıp attığımız tek kullanımlık plastikler oluÅŸturuyor.

​

Bu ürünler AB'de yasak!

Avrupa BirliÄŸi, plastik pipet, kulak çubuÄŸu, tabak, çatal, bıçak, kaşık, içecek karıştırıcıları ile köpük gıda kapları ve içecek bardaklarının yasaklanması konusunda anlaÅŸmaya vardı. Alternatifi olan bu ürünler Türkiye'de de yasaklanmalı. Üç tarafı plastiklerle deÄŸil, denizlerle çevrili bir Türkiye için bunu yapmalıyız.

​

Plastiksiz bir gelecek mümkün!

Plastik kirliliÄŸiyle mücadelede kararlı olmak ve birlikte hareket edebilmek çok önemli. Bunun için, bireylere, ÅŸirketlere ve devletlere ayrı ayrı görevler düÅŸüyor. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı'ndan talebimiz, en gereksizlerden baÅŸlayarak tek kullanımlık plastikleri yasaklaması.

Mücadeleye katıl, plastiksiz bir gelecek için birlikte hareket edelim.

Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklansın!  

Avrupa BirliÄŸi’nde yasaklanan tek kullanımlık plastikler Türkiye'de de yasaklansın. Plastik pipet, tabak, çatal, kaşık ve kulak çubuÄŸu… Alternatifi olan bu ürünlere ihtiyacımız yok. Acilen harekete geçmezsek denizlerimiz plastik çöplüÄŸüne dönecek. GeleceÄŸimiz için imza ver.

#plastiktenkurtul

bottom of page